03/06/2013

Saturats de Guerra

2 min

Esperem que aquesta setmana Alfonso Guerra deixi de ser omnipresent en els nostres televisors. L'exvicepresident del govern de Felipe González ha trepitjat, com a mínim, els platós de La Sexta ( Al rojo vivo ), d'Antena 3 ( Espejo público i El hormiguero 3.0 ), de Telecinco ( El programa de Ana Rosa i El gran debate ), de Cuatro ( Las mañanas de Cuatro ) i de TV3 ( Els matins ). I potser me'n deixo algun. Ni que fos Bill Gates. Guerra està de promoció del seu tercer volum de memòries i a fe que està aconseguint la publicitat que desitja l'editorial. I tot plegat ha coincidit amb l'anunci del possible retorn d'Aznar. I això li ha anat com anell al dit i ha servit per amplificar el personatge. Don Alfonso no s'ha cansat d'anunciar que Aznar porta una "capa de Drácula ". Suposo que l'expressió li ha fet gràcia perquè l'ha repetit com un mantra a tot arreu. Esgotador. El personatge destil·la ara una prepotència preocupant i va donant lliçons de democràcia allà on el deixen. En totes les seves entrevistes s'ha mostrat arrogant i posseïdor d'una autoestima elevadíssima que ratlla el patetisme. L'edat ens hauria de fer més humils, no? En alguns casos s'ha mostrat fins i tot maleducat amb els periodistes. Hi ha personatges que no canvien ni que els matin i sembla que les capes de Dràcula es generalitzen.

Mort ibèrica. Encara no m'he refet de la imatge terrible d'un escarabat esclafat en una pota de pernil a Pesadilla en la cocina de La Sexta. He tingut un cap de setmana de malson, pensant-hi. El pobre insecte era eliminat sense contemplacions pel propietari del restaurant davant l'estupefacció de Chicote. L'arma era una pell de pernil ibèric que era utilitzada de manera contundent contra l'insecte. Una mort ibèrica. Ara bé, el pitjor era quan Chicote explicava al personal del restaurant madrileny La Zapatería que les proves sanitàries eren demolidores. Tot el menjar superava de llarg els límits bacteorològics tolerables. Un atemptat a la salut pública. Resultava especialment feridor escoltar el cuiner confessant que hi havia menjar que s'arribava a congelar 7 i 8 vegades. De fet, el mateix cuiner explicava que ell ni tan sols era cuiner professional, sinó més aviat un amic disposat a donar un cop de mà al propietari del restaurant. Jo si fos client d'aquest establiment els denunciaria a les autoritats competents.

Scarface Milá. Mercedes Milá va anunciar en rigorós directe que aviat serà intervinguda d'una taca cancerígena a la cara i que reapareixerà dijous vinent " con un tajo en la cara ". Breaking news . Informació mèdica i de salut en directe. I espera a l'últim minut del programa per anunciar-ho a l'audiència. Tot molt televisiu. La presentadora torna a demostrar que és l'autèntica protagonista de GH . Per si algú encara en tenia algun dubte.

stats