Publicitat
Publicitat

CORREPINSIBOTICLASTES

Terratrèmols i desglaços

Escric aquestes línies horroritzat per les imatges i la xifra de morts del terratrèmol de Ciutat de Mèxic. Els desastres naturals s’estan concentrant al Carib i la zona equatorial del planeta, entre l’Atlàntic i el Pacífic. M’he descomptat del nombre d’huracans que s’han format en les últimes setmanes. Els veig sobre el mapa i em recorden, l’un rere l’altre, els avions en cua per aterrar.

Durant anys s’ha fet cas omís del canvi climàtic i els seus possibles efectes devastadors. L’Àrtic es desglaça i la quantitat d’aigua congelada ocupa quilòmetres de profunditat. No és únicament la superfície que veiem la que es desfà, són volums equivalents a països sencers.

Els meus nuls coneixements geològics m’impedeixen saber si els moviments tectònics estan relacionats amb els canvis dels oceans. Potser la causa és el fracking. No ho sé, però alguna cosa li passa al nostre planeta. És hora que ens prenguem seriosament els efectes de l’escalfament global i la perforació del subsol.

En un altre ordre de magnituds i esdeveniments, tenim un altre terratrèmol aquí a Catalunya. No ve acompanyat de desglaç, però tant de bo ho faci aviat. Aquí els més pacients estem sent els ciutadans, que mantenim la calma i seguim complint amb les nostres obligacions i pagant els nostres impostos. El malbaratament que està suposant per a les dues parts en dedicació de polítics, funcionaris, institucions, campanya, Guàrdia Civil, Policia Nacional, judicatura, fiscalia, etc., és terrible. Totes dues parts, insisteixo.

Aquí els únics que estem freds i compactes som els ciutadans, que estem demostrant unes dosis de paciència que ni tan sols la mateixa natura té amb l’espècie humana.

Riure, malgrat tot
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF