Pas en fals del Dr. Jekyll

Que Pedro Sánchez es mou entre la valentia i la temeritat  se sabia, però que estigui disposat a fer un triple mortal sense xarxa amb Espanya en estat d'alarma i immersa en una crisi econòmica sense precedents voreja l'atracció pel suïcidi polític.

L'actuació del grup parlamentari del PSOE per fer compatibles els vots de Bildu amb els de Ciutadans i, sobretot, les profundes contradiccions internes del seu govern en la concepció de la política econòmica han culminat en un fiasco que ha enverinat el diàleg amb els agents socials, en un moment en què és necessària la màxima concertació perquè els indicadors econòmics i de creació d'ocupació són preocupants i la confiança dels ciutadans en el seu futur es dilueix.

Sánchez ha confiat tant en la seva sort i en el regat curt que ha aconseguit indignar els socis que li van facilitar la investidura, els que li van garantir la votació de l'estat d'alarma, el seu vicepresident i la seva vicepresidenta i ministra d'Economia. Pablo Iglesias donava per feta la reforma laboral mentre Calviño anunciava que el Tresor haurà d'emetre 100.000 milions de deute addicionals als 200.000 previstos, i el Cercle d'Economia titllava el sainet d'"absurd i contraproduent".

El govern de Sánchez té molt de Dr. Jekyll i Mr. Hyde i la seva dissociació és agreujada per la política menyspreable d'una oposició en competició permanent amb l'extrema dreta. Aquest cop l'excés de confiança l'ha portat a fer un pas en fals. 

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF