L’APUNT

Elogi de la civilització

Sol, llibres, roses i orenetes. Als catalans gairebé ens sembla normal i hi estem acostumats. Sant Jordi és d’aquells dies que fan esclatar les emocions. L’alegria, la nostàlgia, la decepció, l’amor. Cal, de tant en tant, mirar-nos amb ulls d’alienígena per prendre la mesura de la meravellosa bogeria col·lectiva que és Sant Jordi. Per adonar-se de l’extraordinari de l’ordinari. De l’extraordinari de veure milers de persones mostrant el seu afecte, comprant llibres i fent cues per saludar els seus autors i autores favorits. Esperant per intercanviar durant uns minuts unes paraules d’agraïment mutu, de reconeixement mutu.

Què tenen en comú Xavier Bosch i Carles Capdevila? Són dos homes parlant de sentiments universals que connecten amb el cor dels lectors. També tenen en comú que escriuen a l’ARA i m’agradaria pensar que no és per casualitat. Aquest diari intenta explicar el món sense perdre de vista la vida. Sense emborratxar-se de l’observació del poder, ni oblidar la grandesa de la vida quotidiana. Són dos dels molts escriptors i escriptores que omplen d’idees aquestes pàgines: el seu èxit ens satisfà. Ara cal que els llibres surtin dels prestatges i els llegim, que frenem, que aprenguem a dosificar els mòbils, les tauletes, els impactes curts i aparentment necessaris. Que recuperem o guanyem una mica de capacitat de concentració, una mica de temps sense piulades, sense soroll. Que protegim el temps de qualitat.

Apunta’t aquí al butlletí de la directora de l'ARA, Esther Vera, que cada divendres t’avança els continguts del cap de setmana

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF