18/01/2012

El gran pla per a la Rambla

2 min

Comença a haver-hi la sospita que els actuals responsables convergents i unionistes del govern municipal de Barcelona encara faran bons els precedents. Déu no ho volgués. A El món a RAC1 , la regidora de Ciutat Vella Mercè Homs ens va explicar el Pla Cor ("un pla que batega") sobre la Rambla barcelonina (encara que Pla Bufeta hauria estat un nom més d'acord amb l'esperit del passeig i els carrers dels voltants).

Una de les idees principals és la col·locació de les estàtues humanes a la Rambla de Santa Mònica, que es convertirà en la rambla de les estàtues (quedarà com la madrilenya plaça d'Oriente, on hi ha les estàtues de tots els reis gots, encara que nosaltres exhibirem un àlien, Eduard Mansestisores i Scarlett O'Hara). Apostaran per la qualitat de les estàtues, vull creure que potenciant-ne el caràcter avantguardista i europeu, connectant les estàtues d'aquí amb les de París, Amsterdam i Berlín. I crearan un jurat per seleccionar-les, competència que jo cediria al CoNCA ara mateix (és una idea que els brindo). Homs també va defensar que el 23 d'abril les estàtues vagin disfressades amb motius de la llegenda de Sant Jordi, una proposta que coartaria la llibertat de l'artista, perquè si normalment un individu s'expressa disfressant-se de Naranjito no és raonable que l'obliguin a disfressar-se de rèptil monstruós, una imatge que potser no enllaça amb la seva visió del món.

Si considerem les estàtues humanes una manifestació artística (com els pintors de la Rambla del Teatre), no veig de quina manera la regidora s'acostarà a l'àlien i li demanarà que durant uns dies s'hauria de disfressar de drac, de cavaller o de princesa desvalguda. Homs diu que els convencerà mitjançant la seducció, però corre el risc que alguna estàtua humana s'ho prengués al peu de la lletra. Seria molt preocupant que fos Eduard Mansestisores.

stats