04/01/2012

Quanta raó, el cardenal Rouco

2 min

Arran del cas Urdangarin, hem assistit a una acusació molt greu en contra d'ell per part del seu sogre, el rei Joan Carles. Per boca de Rafael Spottorno, cap de la Casa del Rei, sabem que el gendre ha tingut conductes poc exemplars. Dit així, algú podria interpretar que Urdangarin sortia algunes nits disfressat de dona, maquillat i amb perruca, i portava una doble vida. Però una acusació així provinent de la Casa del Rei vol dir, clar i castellà, que Urdangarín ha comès uns quants delictes. Sembla que econòmics i no de sang.

Com va apuntar Joan B. Culla a El matí de Catalunya Ràdio , ¿quina mena de sogre és aquest que no protegeix la filla i el gendre amb totes les armes de què disposa (encara que en el seu cas esmentar les armes és delicat)? No hauria pogut callar i mirar cap a la Sierra del Guadarrama? Entre sogres i gendres, la roba bruta es renta a casa.

Quin avi és aquest que contribueix que els seus néts (els petits Juan, Pablo, Miguel i Irene) algun dia hagin de visitar son pare en un locutori carcerari? Quin pare permet que la seva filla tard o d'hora hagi de recórrer a un vis-a-vis per fer ús del matrimoni? Quina cara faran el 6 de gener, quan els néts vagin a la Zarzuela per recollir els regals deixats per Ses Majestats d'Orient (ells haurien subornat el jutge amb or, encens i mirra)? Així no hi ha manera de celebrar la Pasqua Militar. Si ja no pots confiar en els teus -que no et delataran, que et protegiran-, en qui has de confiar?

Quanta raó té el cardenal Rouco quan ens alerta de la pèrdua dels valors familiars. Ni els Borja s'haurien comportat així. Jo havia posat els ulls en la infanta Elena, ara que està per merèixer, però m'he refredat per por del meu futur sogre. Tinc unes quantes multes de trànsit sense pagar i em sabria greu que la Casa del Rei fes una roda de premsa per denunciar-me.

stats