CRÍTICA TV
Misc 22/08/2011

Cerimònia del perdó

i
Enric Gomà
2 min

Quin desengany, el perdó demanat pels periodistes del canal 24 Horas de TVE. Per un moment vaig tenir l'esperança que aguantarien i que es portarien com uns valents dignes de Pizarro, Cortés i Cabeza de Vaca. La raça espanyola ha perdut aquell anhel de conquesta i glòria que tant admiràvem. Finalment els periodistes de TVE van demanar perdó com un nen trapasser i poruc que només busca que no el castiguin sense televisió. Com ells.

Perquè se situïn: a les 4 de la matinada de dijous, a la informació esportiva de 24 Horas, el presentador va ometre el detall del dit a l'ull de José Mourinho a Francesc (o Tito) Vilanova, el segon entrenador del Barça. Sobre Mourinho, una dada no gaire coneguda d'aquest gran home és que el 2005, quan entrenava el Chelsea, va col·laborar en un projecte del Centre per la Pau Shimon Peres per acostar, a través del futbol, nens palestins i israelians. El més segur és que empitjorés la situació.

Així és com a 24 Horas (que alguns anomenen 24 Trolas, desacreditant professionals excel·lents) van emetre només el calbot de Vilanova a Mourinho, repetit tres cops, posterior a la introducció del dit de Mourinho a l'ull de Vilanova. Entre nosaltres, cal admetre que eixorbar el segon entrenador del rival és una estratègia futbolística insuperable.

L'endemà, els de 24 Horas van demanar disculpes per no haver emès les imatges del dit a l'ull. Ho van titllar d'error. Aquí és quan més m'han decebut, perquè si ets un periodista manipulador, sigue-ho a consciència, amb audàcia i decisió. El que haurien d'haver dit els de 24 Horas és això: "Els demanem disculpes per l'error comès en l'informatiu d'ahir: no vam ensenyar amb plans diversos el mastegot de Vilanova a Mourinho".

stats