Publicitat
Publicitat

El fiscal torna a carregar contra el jutge del cas Urdangarin

Horrach defensa la infanta Cristina, de nou a prop de la imputació

El fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, va lliurar ahir un escrit al jutge José Castro en què torna a defensar la infanta Cristina i fins i tot ataca el magistrat per demanar proves "irrellevants, innecessàries, redundants i contradictòries" per investigar-la. En un escrit breu, de només cinc pàgines -lliurat just abans que s'acabés el termini perquè les parts es pronunciessin davant una "hipotètica citació com a imputada" de la filla del rei-, també denuncia el responsable del sindicat de tècnics d'Hisenda Gestha, Carlos Cruzado, per haver acusat l'Agència Tributària "de manipular les dades fiscals" en defensa de la infanta Cristina.

El fiscal torna a defensar la filla del rei Joan Carles davant una més que probable imputació per part del jutge Castro. Horrach insisteix en la falta d'"indicis incriminatoris dels quals es podria derivar la imputació de Cristina de Borbó". De fet, fins i tot ataca el magistrat. Sosté que les últimes proves que havia demanat el jutge a Hisenda "eren irrellevants des del punt de vista penal i, per tant, innecessàries" i que han causat "una dilació no convenient" en el procés. Reitera que eren "innecessàries i redundants", fins i tot "contradictòries", i que han fet "desdibuixar tant els fets delictius com les persones responsables d'aquests fets per la projecció social i mediàtica originada, sense que el tipus, la quantitat i el color dels globus usats en les festes d'aniversari hagin afegit elements rellevants des del punt de vista penal". Horrach fins i tot es permet ironitzar amb les notícies que van sorgir sobre les despeses personals, com ara festes, pagades amb diners de l'empresa dels ducs de Palma, Aizoon.

Mentrestant, el govern espanyol, a través de l'Advocacia de l'Estat, també va sortir en defensa de la infanta. Va presentar un escrit en què s'oposava a la "hipotètica citació com a imputada" de la filla del rei, segons van confirmar fonts del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB). El termini per opinar sobre aquesta possible imputació s'acabava ahir al migdia. El Govern Balear ha preferit optar per no lliurar cap escrit ni dir res sobre si s'hauria de citar o no la filla del rei com a imputada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF