Publicitat
Publicitat

VENDA AMBULANT

El cap de la Guàrdia Urbana vol proactivitat contra el ‘top manta’

El cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, va encoratjar ahir els agents perquè siguin “proactius” per evitar la venda de top manta i va garantir que l’Ajuntament de Barcelona es personarà com a acusació en els casos d’agressions de venedors a policies. El portaveu del Sapol -el principal sindicat del cos-, Marcos González, va respondre al cap la Urbana que “proactiu ho sigui ell”. “Dir això sense posar mitjans és salvar-se el cul”, va deixar anar González en declaracions a l’ARA.

Vázquez va enviar als agents una bateria d’instruccions per recordar, bàsicament, el que ja es fa ara i que s’ha d’actuar contra el top manta. Segons González, buscava “justificar-se” i que ningú li pogués dir que ha ordenat que no s’actuï contra aquesta activitat. El sindicat, però, reclama un protocol d’actuació clar i concret “perquè no hi hagi problemes”. El comissionat de Seguretat de l’Ajuntament, Amadeu Recasens, es reuneix aquests dies amb comandaments del cos per fer un nou protocol per a situacions de risc que es dirà Víctor Alfa. El sindicat es queixa que no té cap notícia d’aquest nou protocol, i critica que s’hagi descartat augmentar el nombre d’agents. “¿Què volen, sense canviar els protocols, que tinguem una baralla cada dia?”, es queixa González. Diu que les declaracions dels polítics han fet un “efecte crida” i ara hi ha el doble de venedors.

Avalots de Salou

El director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, va respondre ahir a les crítiques de la trisindical (SME, CAT i SPC) sobre l’actuació policial a Salou en els avalots després de la mort de Mor Sylla. Els sindicats criticaven que s’hagués donat una ordre de no ser contundents per dispersar els senegalesos, i Batlle va explicar que van actuar amb criteris de “proporcionalitat” per evitar “mals majors”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF