10/01/2012

Un veler anomenat 'Llibertat'

2 min

Ahir començava el judici pel cas Palma Arena, amb Jaume Matas com a principal imputat. Pel que sembla, li podrien caure vuit anys tancat en aquell lloc on no hi ha possibilitat de fotoenvellir-se, que hom anomena garjola . Se l'acusa d'haver haver "fet pagaments fraudulents al periodista d' El Mundo que li escrivia els discursos, Antonio Alemany".

A mi, un president que pagava de manera irregular al negre que li feia els discursos em semblava admirable. I, de fet, jo ja l'admirava des que vaig saber que al seu palauet hi havia escombretes de vàter de 350 euros i un celler amb "més de 100 ampolles de vi, 50 de les quals de Vega Sicilia", que sempre impressiona segons qui. Suposo que aquestes ampolles confiscades (ja siguin de Tinto Valbuena, d'Único o de Reserva Real) deuen estar ben desades a les dependències policials, perquè seria una llàstima que es fessin malbé. Però ara he deixat d'admirar Jaume Matas. Vegin per què.

Una de les acusacions a les quals s'enfronta fa referència a la subvenció de 449.734 euros concedida a l'"Agencia Balear de Noticias (ABN)", creada expressament per poder rebre la pasta i "camuflar així la veritable intenció de la subvenció: posar en marxa un diari digital, Libertad Balear, afí a l'actuació del Govern del PP".

I, sincerament, el nom Libertad Balear és fatal. Amb un nom així, com volen que no es noti que és un diari afí al PP? Si volien fer un diari afí al PP haurien hagut de dissimular una mica més. Si li haguessin posat La Gaceta de Baleares o El Mallorquín... però, sisplau, Libertad Balear? A qui se li acut? Tothom ho sap. Avui en dia, quan algú fa servir la paraula libertad per batejar un producte, ja sigui la capçalera d'un diari digital, el nom d'un partit polític, el d'una associació de combatents, o fins i tot d'un vaixell, hi ha només dues possibilitats: o es tracta de José Luis Perales o d'algú de dretes.

stats