26/02/2013

Una tesi sobre Pere Navarro

2 min

Ara Pere Navarro diu que la llei de consultes ha de servir perquè els ciutadans "participin en el govern" i opinin sobre "temes com les retallades", però no per articular el referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Per què? Doncs, misteri, enigma, arcà.

Per participar en el govern i opinar de temes com les retallades s'ha de tenir autodeterminació. Sense autodeterminació, ja podem anar votant. Ens passarà com quan vam aprovar el nou Estatutet d'Autonomieta. Un cop ens vam haver entretingut posant-nos d'acord, els amos van anar al Tribunal Constitucional i el van tombar. Per a això serveix el Parlament de Catalunya, per aprovar lleis que no els emprenyin. Em deia l'avi que Franco va prohibir els sindicats i per allò de les aparences es va inventar el Sindicato Vertical.

Poder decidir sobre el teu futur és poder decidir en què gastes i en què retalles. A mi em sembla que en una Catalunya independent no mantindríem una institució tan medieval, obsoleta, inútil i a sobre tan cara com la monarquia. I no perquè siguem especialment republicans sinó perquè qualsevol estat que es creï avui, de bell nou, triarà la normalitat, és a dir, la república. Avui cap nou estat decidiria muntar una infraestructura de palaus, xofers, camarlencs i guardaespatlles per només una família i els seus descendents. És caríssim. I en el cas d'Espanya no prou pintoresc per atreure turisme com, posem pel cas, els passa a Mònaco. A sobre, les testes coronades d'avui en dia tenen el perniciós costum de "ser una monarquia del segle XXI". I això, per desgràcia, només vol dir més diners. Com que es divorcien i tenen amants, gastem el doble en seguretat (s'ha de vetllar pels ex, pels amants i pels actuals).

No comprenc les paraules de Pere Navarro. A menys que, esclar, un cop més el que estigui fent en realitat Pere Navarro sigui causar rodaments de cap o marejar l'ocell de la família dels fasiànids típic dels conreus, que hom anomena perdiu .

stats