05/12/2012

On són els signants dels manifestos?

2 min

El ministre i brillant extertulià Wert acaba de treure's de la bragueta un últim regal de Nadal. El català serà la "quarta llengua" en l'educació primària després del castellà i de dues llengües estrangeres. Com es veu, la més important va primer i la menys important va la quarta. I és per això que introdueix el concepte -commovedor- de llengua materna . La llengua materna és "l'idioma en què s'avaluarà la competència comunicativa dels alumnes a primària". Un moment que em moco.

A partir d'ara, doncs, si continuéssim a Espanya i acceptéssim amb esclavitud i vassallatge aquest regal de la metròpoli, els nens i nenes s'examinarien de competència comunicativa en urdú, català, tagal, rus o maputxe al final de la primària segons quin fos el codi de barres de la mare. Però competència comunicativa no vol dir que et facin un examen. Vol dir que et fan comunicar una miqueta en la llengua que parles a la cuina de casa mentre fas els galets o el curri. Els exàmens que compten queden per a les llengües de primera, com l'espanyol i les dues estrangeres. El català, per al tertulià Wert, és la llengua per cantar quatre nadales, però no la llengua per aprendre matemàtiques.

Mentre no arriba el referèndum, jo faré tot el que pugui perquè el ministre Wert s'hagi de passar el dia bevent Aquarius per mor de les cagarrines. Diu la consellera Rigau que la llei no s'aplicarà. És igual. Sóc admiradora de Charles Bronson, de manera que quan algú m'amenaça dient que em pegarà no m'espero a veure si em pega per clavar-li el taló a l'engonal. No acceptaré aquestes ordres. I si m'hi obliguen no escolaritzaré la meva filla. Ah, per cert, agrairia que algun dels moltíssims intel·lectuals signants de manifestos (i tan lectors de Pla i tan amants de la nostra llengua) en signessin un, ara. O no és "dividir Catalunya" això?

stats