16/04/2013

El rei a Casa Leopoldo

2 min

No fa gaires dies, en Cuní entrevistava la Rosa Gil, propietària del restaurant Casa Leopoldo. És un dels restaurants on figura que anava el detectiu creat per Manuel Vázquez Montalbán, Pepe Carvalho. I si els en parlo és perquè la Rosa Gil li va dir una cosa, mig de passada, que no m'he tret del cap. Estava explicant que el rei d'Espanya havia visitat el seu restaurant, cosa que, naturalment, no ens ha d'estranyar. Que menja bé és una cosa que es nota. També ha freqüentat (no sabem si amb la Corinna) el famós i mític Hispania, de les també famoses i mítiques germanes Paquita i Lolita Rexach.

Però no és pas l'afició borbònica als plaers efímers el que no m'he tret del cap. Ja veuran. En un moment donat, i suposo que per il·lustrar la coneguda campetxania que gasta, la Rosa Gil va explicar que el monarca havia pagat el compte amb una targeta de crèdit. I que a l'hora de dipositar-la a la safateta havia dit (també campetxanament ) que aquella targeta era "un regal". La podia fer servir quan volgués, perquè li havia regalat l'amo de la caixa en qüestió.

Suposo que tot empresari o cap de màrqueting li pot fer regals al rei. De fet, de regals n'hi han fet molts, entre els quals, si no m'erro, el iot. Però els ha d'acceptar sempre, el rei? No hauria de comportar-se com se suposa que s'han de comportar els caps d'Estat i, per evitar suspicàcies, rebutjar-los? Ja sé que, com més ric ets, més coses et regalen. Els jugadors del Barça reben cotxes de franc, quan són dels pocs humans que podrien pagar-los. Però els jugadors del Barça treballen per a un club privat. El rei treballa per a Espanya, un estat on hi ha gent que no en té ni per menjar. Un rei que de veritat no pogués dormir amoïnat com està per la crisi (és el que va dir) el que faria amb la targeta és anar al banc dels aliments a preguntar què fa falta.

stats