14/03/2012

Els mestres desconcertats

2 min

Doncs tal com hem llegit al diari, la Generalitat ha anunciat una nova retallada al sou dels funcionaris. Aquest cop és d'un dos per cent, que se suma al tres per cent que ja els havien aplicat. I trobo que el Govern fa bé de fer-ho a poc a poc, i no de cop, així la mort és més lenta. Només en cas que Mariano Rajoy també decideixi aplicar una rebaixa als funcionaris de tot l'Estat, el nostre Govern farà marxa enrere (uf...!).

Com ja saben tots els funcionaris i no ignorem tots els no funcionaris, el president va explicar-nos, al principi de la crisi, que la retallada als funcionaris és perquè "ells tenen feina fixa", la qual cosa, a l'època que estem vivint, ha de ser per força considerada un privilegi. I és cert. Tenir feina fixa, actualment, és un privilegi immens. Ja queden enrere els dies en què els pobres funcionaris eren vexats sistemàticament per acomodaticis i conformistes per part dels -diguem-ne- bohemis. Tenir feina fixa és millor que no tenir feina fixa. I, posats a somniar, tenir dret a rebre una indemnització si t'acomiaden és millor que no tenir dret a cap indemnització si t'acomiaden, que és el que els passa als autònoms. Per a un autònom, la paraula sindicat significa només magatzem on es compren llavors .

El que passa és que la retallada del cinc per cent no s'aplica només als que tenen feina fixa. S'aplica als treballadors de l'escola pública, sí, però també s'aplica als treballadors de l'escola concertada. I d'això se'n dedueix que els treballadors de l'escola concertada tenen tots els inconvenients de ser funcionaris, però cap dels seus avantatges. Que és com ser un pollastre que cada dia ha de cantar a trenc d'alba perquè la masia es posi en marxa, però que el dia de Nadal acaba rostit. Tens tots els inconvenients de ser un pollastre però cap dels avantatges de ser un despertador.

stats