03/01/2012

El gall de Carmen Machi

2 min

Durant aquests dies he estat observant l'anunci especial de Nadal de Carmen Machi sobre la inflor a què et veus sotmesa si no ingestes el iogurt Activia. L'actriu, feta una bola entranyable al sofà, t'explica que ni després dels excessos d'aquests dies no és normal que et sentis inflada. Jo trobo, sincerament, que els "excessos d'aquests dies" no són tant. Uns galets, una carn d'olla no fan malbé ningú. La cosa és que hom ja arriba curull a Nadal per mor dels sopars i les copes de fraternitat de la setmana abans, quan la frase més repetida (pels altres) és: "Hem de quedar, hem de quedar".

En fi, l'anunci de iogurt amb propietats beneficioses per al budell ja és un gènere. Va començar en Coronado amb aquelles dues amigues restretes però tímides que s'anguniejaven quan ell, amb cara de murri, els deia, mitjançant paràbola, per a quines funcions intestinals anaven bé els bífidus. Després d'en Coronado, va continuar la Susanna Griso. Ella viatjava per les zones agrestes i humides d'Espanya buscant éssers que es llevessin a les cinc per fer surf i prendre iogurt begut, que va bé per a les defenses. La Machi, en canvi, busca un públic femení menys sofisticat i menys amant de la roba de punt de color cru, per entendre'ns. Les senyores inflades que ella busca es troben a les perruqueries de Vallecas, fent-se el cap.

El cas és que a l'anunci especial, la Machi, per il·lustrar-nos, ens ensenya una família nombrosa i ben avinguda a l'entorn de la taula la nit de Nadal. Al mig de la taula (ben parada, però sense cap luxe) hi ha un gall. Però es tracta del gall d'aspecte més llastimós de la història de la televisió. Fa un color bullit, blanquinós, no gens daurat. Les potes li pengen tristament. Ja es veu que per dins els ha quedat cru. Com és que no han maquillat el gall? Com és que el gall no tenia estilista?

stats