18/04/2013

I si en diem 'nominats'?

2 min

Quin gest tan encantadorament monàrquic que ha tingut l'eteri Alberto Ruiz-Gallardón... I perdonin que, sent això el principi de l'article, hi posi lírica i punts suspensius en lloc d'anar al gra. Sé que no els és gaire pràctic, si són dels que llegeixen l'edició online del diari i ja han gastat el clic gratuït. L'home Gallardón ha decidit que "en una pròxima reforma legislativa es canviarà la denominació d' imputat per encausat ". I ja era hora, sincerament. Som molts els seguidors de la Pantoja, d'Oriol Pujol i de la infanta Cristina que ja no podíem més.

La reforma necessària s'aplicarà "per evitar la connotació pejorativa que té l' imputat a la societat". Perquè no es pot negar. No té una connotació gaire positiva (sobretot si després et declaren culpable). Per tant, perquè la cosa sigui més passadora, en Gallardón també ordenarà una "limitació en els períodes d'investigació". És el que ell diu. La condició d'imputat acompanya "durant un llarg camí de la seva vida aquests ciutadans, mentre es van redactant aquests judicis paral·lels". I això "s'ha d'acabar".

Ben xafat, Alberto. La pobra infanta d'Espanya i el seu marit han de marxar a terres no cristianes per culpa dels judicis paral·lels. Bé. Paral·lels i no paral·lels, per ser precisos. I fa temps, quan s'ensumaven que la cosa ja feia una mica de pudor, van emigrar preventivament a l'estat d'adopció d'Antoni Bassas.

Els reis sempre han estat a l'avantguarda de la cultura, dels avenços socials i científics. I ara, gràcies a la dinastia Borbó i als seus negocis, podem dir que la gloriosa llengua espanyola continua sent la capdavantera a incorporar neologismes plens d'esplendor. Com desitjo que engarjolin l'Urdangarin. Així podré dir que passa un període de desconnexió en obscuritat relativa deguda a l'absència semipermanent de raigs de sol, per tal de no donar peu als melanomes.

stats