11/04/2013

El club de fans de Magou Ndoye

2 min

MMagou Ndoye. No oblideu aquest nom, perquè és el nom d'un ideòleg, de l'home que m'ha fet veure la llum al final del túnel d'Abertis. Magou Ndoye. L'immigrant senegalès que pretenia aconseguir la nacionalitat espanyola. Però (ai las mil vegades) l'hi van denegar al Registre Civil d'Almeria perquè no va saber com es deia l'esposa de l'aleshores president José Luis Rodríguez Zapatero. Pels del Registre Civil d'Almeria "no saber el nom de l'esposa de Rodríguez Zapatero demostra no estar integrat en la societat espanyola" i, per tant, tot i que fa deu anys que pul·lula per la ciutat que va fundar Abderraman III , no el deixen ser espanyol. No és meravellós?

Aquesta és la solució als nostres problemes. Ja no cal dialogar amb Madrid perquè ens deixin fer una consulta. El que hem de fer és declarar que tampoc no sabem com es diu aquesta dama. I els juro pel que més vulguin que a mi no em cal fingir. No sé com es diu. Em sembla que no ho he sabut mai. I tampoc no sé com es diu la d'en Rajoy. Fent un esforç, recordo el nom de la dona d'Adolfo Suárez i el de la de Felipe González (deu ser que aquest mandat d'en Rajoy m'agafa més gran, no sé ni quina cara fa). Sé com es diu la d'Artur Mas (però probablement no podria escriure'n el cognom amb correcció). No sé com es diu la d'en Montilla. La de Jordi Pujol, sí. Però ho sé sense voler, no perquè trobi interessant saber-ho.

Vigileu, però. Tot i la tírria que li deuen tenir, els de la caverna es deixaran tota la munició perquè ens aprenguem el nom de la santa. Són capaços de posar-la en portada de La Razón (que seria un bonic miracle). I en són capaços perquè saben que mantenir-nos ferms en la nostra ignorància és no ser espanyols. Resistim. I per entretenir-nos, anem fent el verkami (que és una col·lecta, però en modern) per edificar un monument a aquest home, el nom del qual, en canvi, no hem d'oblidar. Magou Ndoye.

stats