21/08/2012

La calor no pot ser una excusa

2 min

Doncs ja ha començat la Lliga, i amb la Lliga, els tertulians que arriben a l'èxtasi sexual quan diuen " panem et circenses ", i les rodes de premsa de José Mourinho, també anomenat "el de Setúbal" pels entesos. L'entrenador del Madrid va debutar abans d'ahir per explicar l'empat (injust) del seu club. Ha tornat José Mourinho, i amb ell, els dies més curts, el fred i l'augment de l'IVA...

En aquesta primera imprecació davant l'enemic (o roda de premsa) l'home no va queixar-se, no va plorar, no va revelar veritats a l'estil de Julian Assange. Però tot arribarà, espero. El cas és que en aquesta compareixença va haver de contestar una pregunta valenta: si la calor hi podia haver influït, en aquest empat immerescut. I ell va dir aquestes paraules que -amb permís d'ell- tradueixo per a tots vostès: "Hem jugat en pretemporada amb calor i entrenat amb calor. La calor no pot ser una excusa. Estava decidit que la Lliga començava aquest cap de setmana des de feia temps".

Doncs mirin. Trobo que ha fet molt bé de dir-ho. Gràcies per dir-ho. Perquè té raó. És cert que la calor no pot ser una excusa. És cert que estava decidit que la Lliga començava aquest cap de setmana des de feia temps i és cert que aquest cap de setmana, com sol passar els caps de setmana d'agost, feia calor. Fins i tot més calor de la que seria normal, tot i que ja saben vostès que el concepte de normalitat aplicat al temps que fa, o ha fet, demostra -com molt bé ens recorda sempre en Cordomí- que tenim mala memòria meteorològica. És cert que es juga millor sense tanta calor. I no només un partit de Lliga, sinó també un partit de costellada.

Per tant, la calor no pot ser una excusa. I està bé que Jose Mourinho comenci la temporada amb unes paraules tan sàvies, tan humils, tan ponderades. La calor no pot ser una excusa. Sobretot, afegiria jo, si se'm permet la gosadia, quan resulta que fa la mateixa calor a una banda i a l'altra del camp i, per tant, tots dos equips pateixen la mateixa calor. Vull dir que, de moment, no s'ha demostrat que un núvol pèrfid i barcelonista refresqués el camp dels rivals. És per això que la calor no pot ser una excusa. Feia la mateixa temperatura a tot el camp, ai las.

stats