06/03/2012

El teu animal preferit!

2 min

La meva amiga, de 43 anys, busca feina de caixera de supermercat. Ahir va anar a una prova de selecció de personal amb tot de persones que també busquen feina. Mentre s'esperen, fa amistat amb una senyora, d'uns cinquanta-quatre anys, que busca feina de carnissera.

El seleccionador els fa entrar en grups a una sala i allà els explica què hauran de fer. Hauran de dir, davant dels altres aspirants, quin animal els agradaria ser i per què. Després, hauran d'inventar un eslògan per a l'empresa. Després, contestar les preguntes: "Per què m'haurien de contractar en aquesta cadena de supermercats i per què no ho haurien de fer".

La meva amiga es queda en blanc. No sap quin animal dir, perquè té por de ficar-se de peus a la galleda. El cavall, que és noble? El ruc, que té força? La formiga, que és tan treballadora? Li pregunta al seleccionador què passa si no sap què dir i el seleccionador li contesta que aleshores estarà descartada per sempre. La senyora que opta al lloc de carnissera també es queda en blanc. "A mi, que em facin tallar uns bistecs o picar carn, que veuran com ho faig", es queixa. "Però això de l'animal i de l'eslògan..." Ni la meva amiga, ni la senyora carnissera passen la selecció.

L'altre dia vaig anar a comprar a la carnisseria d'aquesta cadena de supermercats amb entrevistadors tan creatius. Vaig demanar unes llonzes de porc i el pobre noi que me les va tallar ho va fer tan malament com va saber però amb una cara tan terroritzada que no vaig tenir valor de dir-li que aquell tros de carn que havia amputat no podia ser apte per a cap paella. Vaig deixar el paquet de carn al primer prestatge que vaig trobar. Suposo que el noi, que de tallar carn no en tenia ni idea, va saber inventar-se un bon eslògan per a l'empresa. I potser va triar el dofí, com a animal preferit, que tothom sap que és molt simpàtic.

stats