17/04/2013

I això qui ho paga?

2 min

M'he mirat les activitats de l'organització on el conseller de Justícia va dir que "no veu la manera de celebrar la consulta sobre el futur de Catalunya si no hi ha prèviament un acord amb el govern espanyol". Es diu Fòrum Europa - Tribuna Catalunya i està patrocinada per Assistència Sanitària, Red Eléctrica de España i Grupo Santander.

A la pàgina web s'hi poden llegir els titulars que també han generat altres polítics, en altres esmorzars col·loqui. Van tots en el mateix sentit. Per exemple, el de Pere Navarro (tradueixo) fa: "La consulta ha de ser legal i acordada". N'hi ha un altre de José Manuel García-Margallo que diu: "L'encaterinament de CiU i ERC amb la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya" és "una reivindicació del dret a anar enlloc". I també n'hi ha un de l'exministre Ángel Gabilondo que reclama "sensatesa i concòrdia davant del desafiament sobiranista de Mas". A la pàgina també ens informen que Pilar Rahola, la presentadora de Gordó, el va anomenar "l'escuder de Mas" i va dir que el seu paper és "clau" perquè "el camí cap a la consulta sobiranista catalana no és fàcil i hi ha un bon embolic amb el català a l'escola". Bon embolic. A la pàgina, que com els dic és original en castellà, hi diu " buen lío ". Potser és una manera massa distesa d'anomenar una qüestió tan greu. Diria que és més que un bon embolic, però no em facin cas, perquè l'esmorzar col·loqui l'estic tenint amb mi mateixa i va acompanyat d'Aigua del Carme.

Tinc la teoria que els croissants dels hotels on es fan aquests debats deuen dur un conservant especial que fa que tots els convidats parlin sempre de la consulta en termes similars. Potser fóra bo, doncs, que mentre duri "l'embolic", els que tenen alguna responsabilitat en el procés s'abstinguessin d'anar a col·loquis, més que res per si passa això dels croissants.

stats