14/05/2013

Ziani i el servei d'intel·ligència

2 min

El Centro Nacional de Inteligencia, el CNI, ha demanat l'expulsió del Regne d'Espanya del ciutadà magribí Noureddine Ziani. I com que no és habitual expulsar estrangers i menys del regne amic de Mohamed VI, ens hem de preguntar què ha fet o què pensava fer.

Diguem primer de tot que el subjecte és president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya, que, segons llegeixo, treballa per a la "plena integració dels musulmans a Catalunya i busca un encaix de la religió musulmana a partir dels valors que compartim, com el respecte, la pau o la igualtat de gènere". De moment, el CNI no l'acusa d'això. L'acusa de ser espia. No ens diu per a qui espia ni què espia, però és igual. Segons ells, "posa en risc la seguretat de l'Estat, compromet la política exterior espanyola i constitueix una amenaça a l'estabilitat de les institucions espanyoles". Com? Doncs, sempre segons els intel·ligents, treballa pel servei secret del Marroc, la DGED. Esclar que també l'acusen de contactar amb "els principals líders salafistes", als quals, diuen, va ajudar a construir mesquites, cosa que afavoreix "l'expansió de tesis radicals" a Espanya. Si vostès són dels que es pensaven que construir mesquites no expandeix obligatòriament tesis radicals, els recordaré que són súbdits d'un regne on per ser sobiranista et diuen nazi. I tot i això, hi ha un serrellet que no quadra en aquesta expulsió fulminant. La DGED lluita precisament contra el salafisme. Per tant, o el subjecte és molt més intel·ligent que el CNI i fa d'agent doble o és que fa oposicions per treballar a Método 3.

Ah, sí. Em descuidava un detall. El subjecte que diem també està vinculat a la Fundació Nous Catalans, propera a Convergència i Unió, i, per tant, potser és partidari de l'estat propi i podria predicar la bona nova entre els acòlits. SOS Racisme no ha dit res, de moment.

stats