11/10/2012

Voto que no voteu

2 min

El PSC, el PP i UPyD han votat que no volen que els catalans votem, perquè la votació que volem fer "afecta tots els espanyols". No és mentida, però no vol dir que sigui just. La nostra marxa, sens dubte, els afecta. Com finalment ha reconegut el PP (a través del ministre Ruiz-Gallardón), la independència de Catalunya podria condemnar Espanya a sortir de l'euro. Ara bé, viure en la mentida en què viu (amb regions on hi ha més funcionaris que a l'ONU i línies d'alta velocitat perquè els súbdits puguin anar a cobrar l'atur en AVE) no pot durar gaire més. No és ecològic.

Si jo fos espanyola no confiaria en els partits que neguen el dret a decidir, perquè no confiaria en la justícia de les seves polítiques socials. D'acord que UPyD pot resumir el seu programa electoral en una frase: "Vivim contra el nacionalisme (no espanyol) i ja està". I, d'acord, si Rosa Díez governés, no sabem què faria en matèria econòmica, social o agrària, excepte, potser, restringir el cultiu de calçots. Sabem, això sí, que seria una gran gestora cultural, perquè fins ara el que ha fet de manera intuïtiva és un triomf absolut per al món de l'art: ha apartat Toni Cantó de la interpretació.

No confiaria en cap dels partits que no ens permeten votar, perquè la seva lògica em sembla pròpia d'una llei afganesa. Si una dona es vol divorciar, ho han de decidir el marit i els parents "perquè afecta tota la família". Per tant, és evident que diran que no. Quina és la diferència? ¿Que Catalunya no és una dona sinó un territori? Parlem doncs de territoris. M'agradaria saber si el PP, el PSC o UPyD consideren just que Puerto Rico s'independitzés d'Espanya. ¿O encara n'hauria de ser colònia? De fet, Puerto Rico va intentar negociar amb Espanya, com ara, sense èxit (al final, van intervenir els Estats Units). ¿Hauria de ser espanyol, encara, Puerto Rico?

stats