01/02/2013

Totes som Mariano Rajoy

2 min

El diari El País mostrava ahir els rebuts dels pagaments que haurien rebut (el condicional es fa servir quan la cosa diries que va de debò però encara no es pot afirmar) diversos dirigents del PP. Si no és que als d' El País els han tornat a fer un Hugo Chávez, la indignació em surt per les orelles. I no perquè els dirigents del PP hagin rebut pasta gansa mensual i presumpta en presumpte negre. Això ho trobo normal i fins i tot bonic. Jo, per aital pasta, em faria del PP i adoptaria fins i tot el look d'Alícia Sánchez-Camacho i Soraya Sáenz de Santamaría (que són el mite eròtic de tants i tants catalans d'esquerres). Per aital pasta diria "namés" i per aital pasta diria fins i tot que "la majoria silenciosa" no vol separar-se d'Espanya. Què no faria per aital pasta? Doncs, excepte escoltar discos de Melendi i beure Lambrusco, puc dir que tot.

Per tant, no és aquesta la indignació. Comprenc molt bé que -si la cosa es demostra, i espero que sí- Mariano Rajoy i tots els seus amics (excepte E.A., pel que sembla) cobressin diners mensuals. La indignació és una altra. Ahir l'edició digital de l'ARA reproduïa la notícia, i s'hi podien veure les quantitats que cobraven, primer expressades en pessetes, perquè la cosa ve de lluny, i després en euros. Per exemple, els 2,1 milions de pessetes que es trincava presumptament Mariano Rajoy cada trimestre des de l'any 97 van passar a ser 12.600 euros semestrals amb l'arribada de l'euro.

Ho entenen, ara? En passar a euros van arrodonir. És intolerable, però van arrodonir. 2,1 milions de pessetes són 12.621,21 euros, i no pas 12.600 euros. On anaven a parar aquests 21,21 euros? I no em diguin que són pocs euros, perquè aquests pagaments s'arrodonien a tothom presumptament. 21 d'en Rajoy, 21 d'en Mayor Oreja, 21 de Rodrigo Rato... Moltes gotes fan un ciri. De mica en mica s'omple la pica. On anirem a parar si fins i tot quan donem sobres arrodonim?

stats