23/01/2013

Subjecte polític i jurídic sobirà

2 min

El partit de Pere Navarro i Carme Chacón, el PSC, veia ahir "difícil" sumar-se a la declaració de sobirania que el Parlament ha de votar avui, dimecres. I ho veia difícil perquè els seus membres no consideren correcte que el text reculli que aquest país és "un subjecte polític i jurídic sobirà". La qüestió és interessant. Si Catalunya no és un "subjecte polític i jurídic sobirà", a diferència d'Espanya, que sí que ho és, aleshores els catalans tampoc no som subjectes polítics i jurídics sobirans, a diferència dels espanyols, que sí que ho són. Fa anys els esclaus jurídicament no eren considerats homes lliures. No van ser lliures fins que la llei no va canviar.

Per tant, el PSC insisteix que el referèndum s'ha de celebrar "en el marc de la legalitat vigent". I com que la legalitat vigent no permet fer preguntes d'aquesta mena al populatxo, proposen canviar la legalitat vigent. Però per canviar la legalitat vigent el partit de Luis Bárcenas i María Dolores de Cospedal, el PP, hauria d'estar-hi d'acord. Però el partit de Luis Bárcenas i María Dolores de Cospedal no hi està d'acord. De manera que l'única solució per al PSC és esperar-se, vejam si el PSOE guanya algunes eleccions en els propers anys. Perquè el PSC és la filial del PSOE, de la mateixa manera que Neox és la filial d'Antena 3.

Si el PSOE guanyés algunes eleccions en els propers anys, llavors el PSC hauria de convèncer el PSOE perquè es decidís a donar suport a aquesta novetat anomenada federalisme . Si és difícil que Pere Navarro pugui convèncer-se i convèncer els del PSOE de les bondats del federalisme, encara és més difícil que el PSOE guanyi les eleccions en els propers anys, tot i la corrupció pepera . O sigui, per resumir: en realitat la independència de Catalunya dependria del carisma d'Alfredo Pérez Rubalcaba.

stats