11/08/2012

Sergio Ramos, l'incomprès

2 min

L'abril és el mes més cruel, segons T.S. Elliot. (I potser ho va dir perquè havia tret una novetat de Sant Jordi, que lectors i crítics no van saber valorar com es mereixia.) L'abril és el mes més cruel, sí. Però l'agost és el mes més ensopit. Sobretot si has d'escriure columnes o fer programes de ràdio (frescos). I és per això que, cada any, tothom treu de l'armari els personatges que li poden omplir un full o una hora. Per exemple, Marilyn Monroe, que va tenir l'encert de morir-se en un dia d'aquest mes. O el poble brasiler anomenat l'Esperantina, que també en un dia d'aquest mes celebra el Dia Mundial de l'Orgasme Femení. I Sergio Ramos.

L'incomprès Sergio Ramos es troba, figura, fent una gira amb el seu club, que és el Reial Madrid. Ho aclareixo, això del Reial Madrid, perquè n'hi ha que sostenen que quan jugava amb la selecció espanyola contra Portugal estava trist. I estava trist perquè, com que jugava contra Cristiano i al costat d'Iniesta, Fàbregas o Busquets, pobre nano, es pensava que l'havien traspassat al Barça. El cas és que Sergio Ramos ha visitat Las Vegas i ha fet una foto de l'Hotel New York, New York, on hi ha una reproducció de l'Estàtua de la Llibertat. I vet aquí que ha escrit un missatge a Twitter que diu així: "Ja som a Nova York. Reial Madrid - AC Milan al Yankee Stadium. Som-hi, equip!! Quina ciutat tan espectacular". Després, com sempre, ha rectificat.

Per què l'incomprès Sergio Ramos no es pot equivocar quan resulta que hi ha milers de turistes que es fan una foto davant del fals David de Miquel Àngel sense saber que és fals? És que la seva emoció no és autèntica? Les reproduccions de Las Vegas són tan realistes que el més normal és que, un cop entres a l'Hotel Luxor -el de la piràmide i l'esfinx-, et pensis que ets a Egipte. Quan en Sheldon Adelson (un cop superats els seus insignificants problemes amb la justícia) ens construeixi una rèplica de La Sagrada Família a Eurovegas, hi haurà molts guiris que visitaran la falsa sense saber que és falsa. I a diferència de la real, ja estarà acabada. Suposo que, gràcies a això, els veïns del temple de veritat finalment podran descansar.

stats