13/01/2011

Sant Timoteu: dia del llibre

1 min
Catalunya, Llibreters

Havia de passar algun any i passarà aquest. Sant Jordi cau en Setmana Santa. I com que per Sant Jordi, com tothom sap i ningú no ignora, es facturen entre el 5% i el 7% de les vendes de llibres anuals, el Gremi d'Editors de Catalunya proposava -ai- canviar de diada la diada per evitar la catàstrofe. Però el Gremi de Llibreters -ai, ai- ha dit que d'això res. "Sant Jordi és Sagrat", han declarat (i perdó per la rima).

De manera que, per provar de no perdre-hi tant, s'ha decidit que els venedors i signadors de llibres enguany ens traslladarem "a les localitats d'estiueig". Així doncs, serà emocionant per a tots vostès veure la seva autora favorita a Salou amb calça curta o el seu autor preferit a Cadaqués amb cara d'eternitat. A Barcelona hi podem deixar només els espanyols.

Jo veig lògic que no es canvïi de dia el dia de Sant Jordi. De fet, hi ha hagut precedents d'invent que no han anat gens bé: si no m'e quivoco, als anys vuitanta es va canviar pel 27 d'abril, però la cosa no va acabar de funcionar. És per això que tinc una proposta que m'agradaria que tinguessin en compte. No podem canviar de data el dia de Sant Jordi, perquè ja no es diria Dia de Sant Jordi. Per exemple, si el traslladéssim al dilluns 28 es diria Diada de Sant Timoteu. Però sí que podríem canviar de dates la Setmana Santa. Total, ja és una setmana que cau com cau. I si celebrem la Setmana Santa durant la Setmana Blanca, que ja la teníem reservada?

stats