05/09/2012

Sant Cugat reial

2 min

Diuen a la tele que els ducs de Palma es venen el palauet de Pedralbes i se'n van a viure de lloguer a Sant Cugat. Res no m'emociona més que imaginar uns éssers tan distingits com els ducs de Palma a la localitat de Sant Cugat, una localitat que trepitjo sovint amb aquests peus plebeus (i perdó per la rima) per anar a adquirir viandes o per anar a consumir.

Quan aní a viure per la zona, la companya Mònica Planas em va fer un mapa amb les principals botigues i bars, que em va anar molt bé. I jo, ara, penso que és de justícia fer el mateix pel gendre del rei, que serà qui portarà la casa, perquè no treballarà.

Si vol fruita, vagi a ca la Carmeta o a Los Nitos, on, per cert, hi compra algú tan il·lustre com vostès: Miquel Ferrando, el que sortia a Persones humanes . El peix jo me'l quedaria del Punt del Peix, i les viandes, del Rubio. I per comprar vi aniria al celler de Coll Favà o, si no li fes res anar fins a Valldoreix, a la Companyia General de Begudes: el que hi ha està ben triat i és barat. I l'amo (en Marc) és molt amable. Digui-li que es diu Iñaki Urdangarin i que ve de part meva.

Si volen anar a fer una calçotada vagin al Rancho El Paso, de la Floresta. Demanin per Josep Maria o Guille. Tenen una gran carta de vins i el conill el fan molt bo. Si hi van amb colla (allò que volen convidar a calçots la infanta Helena) poden demanar que els tanquin el menjador de baix. Segur que en Josep Maria li dóna un xupa-xup a sa altesa reial Irene. És molt criaturer.

Ah, i molt important! Suposo que a l'estiu aniran a fer un gelat a la plaça del Monestir. Si és així, els haig de dir que hi ha dues orxateries. La de la plaça mateix és la que té gelat amb gust de pantera rosa. L'altra, molt a prop, és la que el té de piruleta. Ho dic pels nens.

stats