15/06/2011

Rita Barberá i les dues plantes

2 min
Barberá assegura que els indignats valencians cultiven marihuana.

Un despatx d'Efe informa que l'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha denunciat un fet: segons un informe de la policia, a la plaça de l'Ajuntament "no només s'hi està fumant marihuana sinó que s'hi estan cultivant dues plantes". Sí, ho han llegit bé: s'hi estan cultivant dues plantes. Segons aquest despatx d'Efe, les paraules valentes de Rita Barberá s'han pogut sentir en entrevistes a Onda Cero i la cadena Cope. Cito el despatx d'Efe que cita les paraules de l'alcaldessa: "Els valors que defensa l'autor del llibre Indignats no són els que es manifesten a les acampades".

No ens diu si les plantes són petites o grans i on són. Però ens hem d'imaginar que les ha vist en dos testos. (O les han vist els seus informadors.) No sabem, tampoc, si el jardiner indignat que se'n fa càrrec les portava de casa o les va plantar simbòlicament el dia que va començar l'acampada. Si les va plantar simbòlicament el dia que va començar l'acampada, era un jardiner més constant que el de John Le Carré i ja va preveure que el moviment duraria uns mesos. Vegin per què: l'època de plantar marihuana, segons que m'acaben d'explicar diversos experts de botigues de Barcelona que he anat a consultar, és amb la primera lluna creixent de març o abril. De moment, doncs, quadra. Tot i que la primera lluna creixent de març era el dia set, quan els indignats potser ja estaven indignats però encara no acampats, no seria incorrecte plantar una mica després. Que la Rita Barberá ens parli de dues plantes ens fa pensar que són mascle i femella. Per obtenir-ne la substància il·legal, fa falta el concurs de mascle i femella, tot i que és la femella la que finalment serà apta per al consum. Distingiràs si la planta és mascle o femella, es veu, dos mesos després de la plantació.

Una altra possibilitat és que el jardiner indignat ja se les portés de casa, les plantes. I això tindria una explicació. No se'n deu refiar que la seva mare les hi regui i prefereix endur-se-les d'acampada perquè són el seu bé més preuat. He conviscut amb diversos fumetes i puc dir que l'única cosa que feien al cap del dia amb il·lusió era cuidar les plantes. Qualsevol altra activitat (excepte fumar) que algú els proposés de fer, mereixia la mateixa resposta: "Després, després..." Però a les plantes s'hi dedicaven amb un amor exagerat. N'estudiaven el pH de la terra, les fulles, el reg, la llum...

Però encara hi ha una tercera possibilitat. Que la Rita Barberá s'hagi equivocat i en realitat les dues plantes no siguin de marihuana. No seria estrany que s'hagués equivocat. És una dona que té tantes coses al cap que fins i tot s'equivoca amb el títol (un títol curtet, per cert) del llibre que cita. No es diu Indignats , sinó Indigneu-vos! Vull dir que potser les plantes en realitat són dos potos que algun dels indignats cultiva per tal d'humanitzar una mica l'entorn i ella ha tirat pel dret.

stats