19/08/2012

Què faré l'Onze de Setembre

2 min

Sovint els patriotes (que són els nacionalistes bons) parlen de "la mare pàtria". Troben normal estimar la pàtria com una mare. Per raons alienes a mi, per tant, jo no sóc patriota. A causa de les guerres o pactes que hi ha hagut o no hi ha hagut, Rosa Díez és patriota i jo sóc nacionalista (que és el mateix que si ella fos single i jo solterona ). Però tot i això, admiro Rosa Díez, perquè ha fet per a mi una cosa que no li podré pagar mai prou: apartar Toni Cantó de la interpretació. Va haver-hi un dia en què els habitants dels actuals Estats Units d'Amèrica eren nacionalistes. Van fer la Guerra de la Independència i ara ja són patriotes.

Tot això ve a tomb per les paraules de Santiago Abascal, la família del qual ha estat amenaçada per ETA durant força temps. " Prefiero una España unida con escoltas que libre pero rota ". Que és una variant, més salvatge i bèstia, d'aquell " antes roja que rota ".

Imaginem, doncs, donat que Santiago Abascal és un patriota, que les seves paraules no es refereixen a la mare pàtria sinó a la mare que l'ha dut al món. Imaginem que la mare de Santiago Abascal està amenaçada pel seu marit, que considera que és de la seva propietat, i no accepta que ella vulgui divorciar-se lliurement. I imaginem que Santiago Abascal diu: " Prefiero ver a mi madre con moratones que libre pero divorciada ". Ho acceptaríem?

Si tots els conflictes, discussions, baralles, teoritzacions que tenim sobre Catalunya i Espanya les equiparem a un matrimoni, s'acaba la discussió. Per quina raó no admetem que l'home de la parella sigui el que administri els diners de la dona (com si fos una menor) i sí que ho admetem entre Espanya i Catalunya? Per quina raó trobem lògic que la dona pugui expressar lliurement si vol o no vol divorciar-se i no admetem que ho pugui expressar lliurement Catalunya? Per què preferim que hi hagi violència i mort abans que veure una separació? És per totes aquestes raons que, per primer cop a la vida, aquest Onze de Setembre abandonaré el sofà i aniré a Barcelona a fer bulto.

stats