03/08/2012

Paoletto, cremaràs a l'infern!

2 min

Fa uns dies la premsa ens informava d'un fet dramàtic que pot canviar el paisatge dels vagons de tren de tot el món. El majordom del papa Benet XVI (ja saben: ix, ve baixa, palet) ha estat acusat de robar documents confidencials de la Santa Seu. Diu que va actuar "sol, no pas sota la coacció d'una xarxa", i que "actualment pateix arrest domiciliari". L'home és jove i suposo que, pels gustos de les meves amigues, no pas els meus, ben plantat. Es diu Paolo Gabriele, però el Papa, que l'estimava com un de la família, li deia Paoletto.

Que la seva mala acció pot canviar el paisatge dels vagons de tren de tot el món ho demostren els comentaris, gairebé idèntics, dels lectors online de la notícia en diaris de tot arreu. Com a mostra, aquest de La Vanguardia que tradueixo i escurço: "Per què l'Església no ens explica els grans secrets que amaga? 1) La desaparició de documents que proven tot el contrari del que va dir Pau. 2) La raó per haver escollit només quatre llibres sagrats i haver abolit els altres (on s'oculten veritats amagades). 3) Què significa el Sant Grial. 4) Qui va ser realment Maria Magdalena. 5) Els trucs de màgia de Jesús per fer miracles".

En fi. No cal seguir. Aquest comentari de 71 paraules és, si fa no fa, la sinopsi del proper llibre de Dan Brown. A hores d'ara, en Brown ja deu haver comprat sis o set paquets de folis i dotze o tretze cartutxos de tinta i ja deu haver llogat una cabana al llac Tahoe (Nevada) per tancar-s'hi a escriure. I a hores d'ara, la seva agent ja deu haver anat a dinar amb el cineasta Ron Howard, que és el que va filmar El codi Da Vinci , per vendre-li la sinopsi del llibre (més o menys, el comentari del senyor de La Vanguardia ). Veig Tom Cruise en el paper de Paolo i Penélope Cruz en el de Maria Magdalena (pels flash-backs ). El Papa ha dit que perdona Paolo Gabriele, però Déu Nostre Senyor no serà tan misericordiós. El farà cremar a l'infern, perquè per culpa d'ell la temporada que ve als vagons de metro de mig món tots els passatgers duran Paoletto, el majordom traïdor (excepte el despistat que encara no hagi acabat Els pilars de la terra ).

stats