30/01/2013

No és país per a vells autònoms

2 min

Llegeixo a l'ARA l'últim edicte del govern del regne. "Els joves que s'iniciïn com a autònoms pagaran a la Seguretat Social una cotització reduïda de 50 euros mensuals en els sis primers mesos". M'agrada el redactat. Els joves que "s'iniciïn". Perquè ser autònom és com una parafília sexual. La DA (disciplina autònoma) requereix submissió i dolor. I això ens porta a la segona part d'aital disposició. "Els homes de fins a 30 anys i les dones de fins a 35 que s'iniciïn com a autònoms gaudiran d'una rebaixa de les cotitzacions del 30% durant els següents 24 mesos". Manel, baixa.

Comprenc per quina raó el govern discrimina els autònoms veterans respecte als que encara no ho són. És una mica com les companyies de telefonia o el Canal Plus. Per aconseguir que et facis de la secta et regalen sis mesos de franc, però si ja n'ets no et diuen ni bon dia. Amb aquesta llei, els empresaris que necessitin un cambrer per a l'estiu en llogaran un de menys de trenta anys i li diran que s'ha de fer autònom. Quan hagin passat sis mesos el despatxaran i en llogaran un altre i li diran que s'ha de fer autònom. També pot passar, és cert, que algun jove es faci autònom per ser paleta o lampista. Aleshores, gràcies a aquesta llei, podrà cobrar més barat que els paletes i lampistes vells. I els paletes i lampistes vells, per competir amb els joves que no han de pagar els 250 euros de tribut, potser cobraran en negre.

Pel que fa a la part de la llei que diu que els autònoms (joves) també seran discriminats respecte a les autònomes (joves) per raó de sexe, encara l'entenc més. El govern no és gaire diferent d'un anunci d'en Justo Molinero: " Discoteca Yuri Andropov! Las mujeres no pagan! " En fi, jo estic pensant a posar-me Botox, vejam si puc aparentar menys de trenta anys. Però pateixo pel meu home... Veig que últimament es mira amb desig la meva roba interior.

stats