15/01/2011

La Mossadeta World Tour

1 min
Mossadeta, Osborne

L'amo del bar La Mossadeta ja ha culminat la gira triomfal. Com Bertín Osborne quan treu disc, ha estat entrevistat amb èxit en els principals programes de les principals cadenes de ràdio i televisió. Els mèrits del senyor, com tothom sap, són que no vol complir la llei antitabac a l'establiment que regenta.

Comprenc que estigui emprenyat i ofegat perquè va reformar el local per tal de poder-hi encabir fumadors i ara que la llei ha canviat s'ho hagi de menjar amb patates. És un cas semblant al dels ocellaires de la Rambla, que van haver de reformar les parades i, ara, de vendre ocells res de res.

Vaig ser a Roma fa sis anys. Als bars de copes no hi fumava ni Déu. Al damunt d'alguns tamborets t'hi trobaves uns cartells plastificats on hi deia: "Aquest tamboret està ocupat. Sóc a fora fumant". A mi hi ha lleis que em toquen els mugrons, com ara la d'anar a vuitanta quilòmetres per hora. Però no em declaro insubmisa. La compleixo emprenyada.

Em sap greu que sempre em toqui el bàndol poc enrotllat. Quan els espanyols es queixen de la terrorífica persecució que el seu idioma pateix a Catalunya, figura que jo sóc del bàndol opressor. I ara que els fumadors es queixen de ser perseguits, jo sóc dels repressors. Hi ha moltes altres coses que no es poden fumar als bars. Fins ara els que, quan sortien de farra, les volien consumir, se n'anaven al carrer o al cotxe, vigilant que no vinguessin els Mossos. Puc anar a fumar opi a La Mossadeta?

stats