TOVALLONS NEGRES
Misc 22/08/2013

Més notícies sobre la foto

i
Empar Moliner
1 min

L'EXPOSICIÓ ITINERANT Ciudadanos del mundo , en el marc d'actes de suport a la Marca Espanya, dedicarà una sala a la fotografia contemporània, on se'ns mostraran els millors nus masculins fets per artistes espanyols emergents. L'estrella de l'exposició itinerant és l'obra El culet de l'Albert , que s'atribueix a un artista, fins ara desconegut, anomenat Arcadi Espada. És una gran notícia.

El nom d'Arcadi Espada ha fet la volta al món després que pengés la foto al seu blog, allotjat pel diari El Mundo . En aquest blog, ara ho hem descobert, hi ha altres fotografies d'indubtable qualitat i bellesa que l'autor fa servir per il·lustrar els seus pensaments, escrits sense cap pretensió. Efectivament, els textos no són més que els pensaments d'un jove inquiet amb les hormones revolucionades i ganes de fer-se un lloc, però les fotos, en canvi, són d'una gran maduresa. Ens han fet descobrir el nou Robert Mapplethorpe hispànic. En destaquem la que il·lustra un post anomenat La síndrome del corresponsal . Es podria titular Nevera amb iogurt i llauna de cervesa i sembla feta amb una Hasselblad.

La polèmica està servida. Hi ha qui diu que és impossible que la fotografia El culet de l'Albert sigui obra d'un principiant. És madura, bellíssima i d'alt contingut sexual, però elegant. Hi ha qui diu que tot el mèrit és del cul del model, que podria ser amic i mus de l'artista. En tot cas, em diuen que la revista Cuore , especialitzada en culs de famoses, ja li ha ofert feina de reporter gràfic. Pel bé de la Marca Espanya, esperem que accepti. Aquest és el seu camí.

stats