31/01/2012

Megaupload

2 min

M'escriu una carta en Marçal, un lector de l'ARA, que em recrimina el meu article "contra el Partit Pirata i la seva reclamació judicial pels continguts personals que l'FBI s'ha quedat il·legítimament de Megaupload". Em diu que el meu article "mostra una confusió, típica d'algú que no ha utilitzat Megaupload" i em diu -resumeixo- que "defensar el servei de Megaupload no significa estar d'acord amb el pirateig de material digital amb drets d'autor". Em fa saber, per acabar, que, per fer-me un símil, "és com si en un hotel on s'allotgés un lladre, l'FBI tanqués tot l'hotel i els altres inquilins no poguessin recuperar les seves maletes".

En primer lloc, gràcies per escriure i per no piratejar, cosa que no es pot dir del Partit Pirata, que defensa això que en diuen "la cultura lliure". Jo hi estaria d'acord si, en contrapartida, els que fan cultura -per exemple, Leonard Cohen, que ahir publicava el seu disc piratejable- poguessin accedir a un servei de bistecs i fins i tot gintònics tan lliures com la cultura que fan.

Té raó, "utilitzar Megaupload" no significa estar d'acord amb el pirateig. Que jo vagi a fer copes a un bar on sé que s'hi passa droga, no vol dir que jo passi o compri droga en aquell bar, però sí que he de saber, si vaig a aquell bar, que m'exposo a ser inspeccionada de tant en tant. N'hi ha que no troben lícit que als bars s'hi passi droga i no trepitgen els bars on s'hi passa droga. N'hi ha que sí que ho troben lícit però no s'hi volen veure barrejats. En tot cas, si vas a un bar on s'hi passa droga, i ho saps, no et pots queixar de les mesures policials. Hi ha altres bars amb gintònics igual de bons.

Sabent el whisky que s'hi dóna, jo no arxivaria els meus documents a Megaupload. I, si els hi arxivés, en faria còpia. Sobretot, tenint en compte que els pressupostos de la Generalitat es veu que caben en un pen drive .

stats