TOVALLONS NEGRES
Misc 28/08/2013

Made in Spain?

i
Empar Moliner
1 min

I A SOBRE DEL QUE DÈIEM AHIRhi ha una cosa pitjor. No només "les autonomies" hauran de sotmetre a l'aprovació de l'Estat tots els acords internacionals que subscriguin (per veure si l'Estat els autoritza o no). A sobre tots els acords internacionals autoritzats hauran de dur el nom "Espanya". Si anem a l'estranger a vendre llibres o cava o música o castellers o cuina o medicaments o roba o programes de tele o exposicions sobre el Romànic hem de dur "Espanya" penjada a l'esquena com una llufa.

Que els que manen al Regne hagin decidit que hem de demanar-los permís per fer negocis amb el món és només una manera d'assegurar-se (a través de la força i no del cervell) que no tindrem més èxit que ells. Imagineu-vos, per un moment, que el vostre cap de departament tingués el dret de vetar-vos els projectes amb altres companyies. Si el vostre cap de departament no fos el Dalai Lama (conegut per ser un sant baró), els vostres millors projectes serien tombats per causa del fred de peus.

Però com us dic, el pitjor és haver de dur la llufa de la Marca Espanya (seria més adequat dir-ne Taca Espanya). Perquè així no tornin a sortir enquestes desastroses com les de no fa gaire, que deien que Espanya al món no té gaire prestigi i que, en canvi, Catalunya sí. De manera, doncs, que a partir d'ara haurem de veure si autoritzen que anem a la Fira del Llibre de Guadalajara, Mèxic, en tant que catalans que escriuen llibres en català. I si hi anem, serà amb en Bárcenas i el rei Joan Carles a collibè. Quines rodes de premsa que ens esperen.

stats