11/04/2013

Loquillo i la consulta

2 min

El diari El País publicava ahir una entrevista (d'aquestes de contraportada) al cantant Loquillo. "No m'oposo a la consulta si és legal", deia. "Però abans que facin neteja. No hem de tenir una Catalunya independent amb tota aquesta merda a casa".

Que no s'oposi a la consulta "si és legal" no té cap mèrit. Només faltaria. Oposar-se a una consulta legal és ser un antisistema i Loquillo està molt lluny de ser un antisistema. Per tant, hem de deduir que sí que s'hi oposa si la consulta és il·legal. Però és que la consulta serà il·legal, entre altres coses perquè gent com Loquillo no mourà ni un dit perquè sigui legal. No mourà ni un dit vol dir que no farà ni una trista piulada per reclamar que ens deixin decidir. Decidir que no, per exemple.

No sé com dir-ho. Em sorprèn moltíssim d'un músic com Loquillo aquest conformisme actual a l'hora de fer cas de l'ordre establert. No sempre ha estat així. Loquillo, per exemple, ha explicat diverses vegades -i ho ha explicat molt bé- la seva relació amb les drogues. I quan prenia drogues estava fent una activitat que no era legal. Si ho va fer segurament és perquè considerava que la seva llibertat (de destruir-se, d'enganxar-s'hi o de passar-s'ho bé) estava per damunt de la llei. Sempre ha estat així. És evident que els esclaus no podien esperar que els amos decidissin fer una llei que abolís l'esclavatge. I no ho podien esperar per una raó: la pasta, cosa que ens porta a la segona part de la frase de Loquillo. Suposant que ja és legal fer la consulta, abans de fer-la hem de fer neteja.

Que n'hem de fer és veritat. Ens calen dosis i dosis de Zotal. Ara bé, per què hem de fer neteja com a pas previ "per ser independents" i, en canvi, no n'hem de fer per continuar sent espanyols? Què passa? ¿Que la matèria fecal, si ve d'Espanya, és com la de la muntanya, i perdó per la rima?

stats