07/06/2011

L'era del zàping

2 min
L'era del zàping

Publicava l'ARA una notícia sobre l'actual parella de la princesa Letícia, el príncep Felip de Borbó i de Girona. Com ja deuen haver llegit i potser vist, la parella reial va visitar una clínica a Navarra (allò que fan ells) i quan en sortien, una ciutadana va aconseguir apropar-se a Don Felip i va demanar-li un referèndum entre monarquia i república. La discussió va ser força llarga i ell la va acabar amb aquesta frase: "Ja has tingut el teu minut de glòria". Ho hem vist, perquè algun republicà ressentit ho va gravar amb un d'aquests ginys infernals que són els telèfons mòbils.

Quedaven poques persones al món que no haguessin fet servir en públic la frase atribuïda a Andy Warhol. I una d'aquestes persones era l'actual parella de la princesa. Falta que la diguin el Papa i Thomas Pynchon, perquè ja no quedi ningú a la humanitat que no l'hagi dit.

Esclar que Andy Warhol no va parlar d'un minut, sinó de quinze. Però avui en dia quinze minuts són molts i ara ja hi ha molta gent que et parla dels cinc minuts de glòria (o de fama). Però cinc minuts també són molts. I Felip de Borbó (que no es deu perdre el programa especial que fa el seu progenitor cada 25 de desembre) ho sap molt bé. Per això, un futur monarca modern i telegènic com ell acaba les discussions parlant d'un minut.

Com que hi ha crisi i els palaus estan caríssims, potser els membres d'aquesta família carismàtica es veuran increpats més vegades per altres buscadors de glòria. I aquí és on em permeto aconsellar-los que un minut també és massa. Jo faria meva la tàctica dels camps de futbol, en què els minuts de silenci ja duren deu segons.

stats