12/12/2012

L'any 2014 passarà de tot

2 min

Haré una reforma de la ad ministra ción pública ", va prometre ell. Però ara diu que la farà el 2014, un any en què -excepte la fi del món dels maies- sembla que passarà de tot. Ara es troba (suposo que no hi havia pensat) amb l'oposició de molts dels seus barons . "La meva no la toquis, no em cardis", li deuen dir. Hi ha autonomies que tenen més funcionaris públics que l'ONU. Però en Rajoy no s'atreveix a dir-los que s'ha acabat la festa (sobretot perquè la festa la paguen els altres). No crec que aquesta nova mentida sorprengui o decebi cap dels seus votants. Ja se sap. Una sucosa majoria d'electors han votat Mariano Rajoy per fotre en Zapatero (a qui havien votat abans per fotre en Rajoy).

Cap dirigent del PP (o del PSOE) reconeixerà que per ser ecològics l'administració que han d'aprimar és la central. Ni en somnis farien una cosa tan perniciosa per a la capital del regne com enviar funcionaris ministerials a l'atur. Madrid bull. A les tardes veus l'alegria als bars. És una ciutat preciosa i viva on la gent encara té esma i esperança per parlar amb diminutius: els funcionaris surten a les cinc i fan "la tapeta i la cerveseta". Caminar pels carrers de Madrid (o els de Sant Sebastià) no és caminar pels de Barcelona. Es respira pasta en cada paperera, en cada cabina de telèfons, en cada font pública.

Si jo fos ell faria com ell. No enviaria a l'atur funcionaris de zones governades pel PP, perquè se m'emprenyarien. El que faria és esprémer encara més els que ja no tenen remei. Per exemple, els catalans. I per tenir-los distrets i evitar que es posessin a calcular quant els costa tenir administracions doblades fins al 2014 els engaltaria la llei Wert. L'estat espanyol és una canonada vella i inoperant, que degota per tot arreu. Algun lampista li hauria de dir: "Senyora, això s'ha de canviar sencer o un dia rebentarà".

stats