TOVALLONS NEGRES
Misc 19/03/2012

Indecents docents

i
Empar Moliner
2 min

El vicepresident de la Generalitat Valenciana, José Císcar, ha anunciat que el seu govern "elabora un nou marc normatiu per regular el calendari acadèmic". Ho copio tal qual, perquè són unes paraules reveladores alhora que erògenes. Quan algú diu "Nou marc normatiu" ja pots anar passant cap al sex shop a buscar material sadomasoquista, perquè el que és segur és que no ha decidit que pleguis mitja hora abans. Si el teu amo ha decidit que pleguis mitja hora abans, et dirà: "Plegaràs mitja hora abans". Si, en canvi, el que vol és retallar-te les vacances, et farà saber que elabora un nou marc normatiu. La paraula marc aplicada en un context no pictòric sempre presagia males notícies. Suposo que en Císcar, el nostre vice home, és dels que creuen que els docents es passen els tres mesos de vacances escolars a dins del claustre fent orgies i mirant el Facebook. I suposo, doncs, que en conseqüència eliminarà també les reunions d'avaluació, les de tutoria i els cursets de formació durant l'any entre setmana de cinc a nou del vespre.

Així doncs, ara "les vacances dels mestres valencians començaran l'1 d'agost i finalitzaran el 31 del mateix mes. Juliol quedarà destinat a mes no lectiu però dedicat a la formació del docent".

Com que justament això és el que passa ara, que el més de juliol serveix als mestres per fer horaris, preparar classes i, en definitiva, treballar per poder obrir la paradeta, trobo que en Císcar faria bé d'anunciar aquestes mesures no pas a la Generalitat Valenciana, sinó fent una gira mundial per les tavernes del país, aquest país que vicepresideix amb mà de ferro. En una taverna podrà deixar anar la frase: "Cony de mestres! Tenen tres mesos de vacances!". I allà tothom l'aplaudirà i el convidarà a una altra ronda.

stats