18/06/2011

Hola, Catalunya

1 min
Hola, Catalunya

Una informació de Laura Serra en aquest diari ens informa que el director teatral Albert Boadella tornarà a treballar en aquestes terres de missió. Diu que "després del seu Adiós Cataluña dirigirà Amadeu al Teatre Lliure, una sarsuela que tancarà la temporada. Què puc dir, excepte, "gràcies, gràcies, gràcies"?

Em sap molt greu que alguns catalans maldients es prenguin com una burla aquest retorn (que jo compararia al de Tarradellas). Albert Boadella era un dels nostres cervells privilegiats i se'n va a anar a treballar fora de Catalunya per culpa nostra i només nostra. No érem un públic a la seva altura. Per culpa del nostre cervellet nacionalista no enteníem les seves obres i ell se sentia ofegat. Per això es va haver d'exiliar a Madrid, on el públic és més obert de mires (i a sobre, no coneix el programa "Força Barça", de manera que les imitacions al teatre segur que les valora molt més). El mínim que podríem fer ara que ens perdona i torna és rebre'l amb els braços i les cames obertes.

Crec que tots els amants de la creativitat i la llibertat hem d'anar a veure aquesta sarsuela, segur que inoblidable (i antinacionalista). Si algú li pogués fer alguna escridassada a la porta del teatre molt millor, perquè així li garantim l'èxit necessari. I trobo que tots els catalans hauríem de prometre al Saló de Cent que aquest cop no només no el decebrem, en tant que poble, sinó que li pagarem totes les copes. Si no, ja albiro què passarà. Que es tornarà a sentir ofegat i es tornarà a exiliar (coincidint amb el final de la temporada).

stats