08/03/2011

Ho dic amb tota la bona fe

1 min
Ho dic amb tota la bona fe

Publiquen aquest cap de setmana que han llançat una campanya a Facebook per adequar a la realitat les mesures de les models a les desfilades de moda. Les internautes que ho han impulsat diuen que "anar a una botiga a comprar faldilles o pantalons i trobar a la secció de talles especials peces de roba amb mesures normals a la vida quotidiana és una experiència que arrosseguen moltes persones a l'hora de vestir-se". Dos dies abans, al programa Afectos en la noche , de Sílvia Tarragona, parlaven de la discriminació positiva. Una de les convidades explicava que "segons dades de la Unió Europea, per la mateixa feina les dones cobrem un divuit per cent menys de salari de mitjana".

Naturalment, res no em sembla més necessari que el fet que tothom trobi roba de la seva talla. I, naturalment, també trobo que cap dona hauria de cobrar menys que els seus col·legues homes per la mateixa feina. Però trobo a faltar algun document que demostri aquestes afirmacions tan escandaloses: "A les botigues, la roba de talla normal és a la secció de talles especials" i "les dones cobren un divuit per cent menys de mitjana que els homes". Me'n poden dir una, de botiga, on la talla 38, la 40 i la 42 siguin a l'apartat de talles especials? Me'n poden dir una, d'empresa, on les dones cobrin menys que els homes per la mateixa feina? Seria un escàndol.

Si qualsevol d'aquestes dues afirmacions es demostrés, sobretot la segona, les víctimes serien portada de tots els diaris d'Europa. O no?

stats