28/09/2012

Hi ha tres tipus de persones

2 min

Els que saben sumar i els que no saben sumar. I Alícia Sánchez-Camacho és de les que saben sumar. Per això ahir va dir aquesta frase: "Artur Mas ha escoltat les 600.000 persones que es van manifestar per la Diada i no fa cas de les 800.000 persones que viuen al carrer, en la pobresa".

Ja era hora que féssim números ben fets. No com l'indocumentat diari The Guardian , que parla de "més d'un milió de persones". No com la cadena BBC, al servei del separatisme, que parla d'un milió i mig. A la Viquipèdia en anglès hi diu que la Guàrdia Urbana va considerar que n'érem un milió i mig, però també ens diu que La Vanguardia afirmava que el nombre de 600.000 "era generós". Aquí, però, potser hem de tenir en compte que aquell dia encara no podíem sospitar que el nostre president es proclamaria, poc després, a favor de celebrar un referèndum per l'autodeterminació, i que seria ell mateix qui parlaria d'"un milió i mig de persones".

Ja van veure les imatges de la manifestació. Per ser només 600.000 persones ocupàvem molt d'espai. Per tant, agafem la segona part de la frase d'Alícia Sánchez-Camacho, quan parla de "les 800.000 persones que viuen al carrer". Deixem de banda aquesta idea tan del PP que sosté que si algú es preocupa per una qüestió (per exemple, la independència) no es pot preocupar per cap altra a la vegada (per exemple, la pobresa). Deixem-la de banda, perquè és normal: el PP, últimament, sí que es dedica en exclusiva a una sola qüestió i cap altra ("Catalunya és Espanya"). De cap manera voldria frivolitzar amb la pobra gent que no té casa, però com que no sé sumar i em crec la Sánchez-Camacho quan diu que érem 600.000 (tot i que ens va semblar que érem un milió i mig) penso que 800.000 persones vivint al carrer, doncs, són moltíssimes persones. No hi ha prou caixers automàtics en tot Europa.

stats