24/03/2011

Et surt la carta del boig

2 min
Et surt la carta del boig

Llegíem ahir a la premsa una d'aquestes notícies que t'obliguen a haver estudiat vidència (runes, lectura de mans i la clàssica bola) per fer-ne una correcta interpretació. Segons l'agència Efe, el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Francesc Narváez, "havia negat" que estiguessin estudiant de prohibir circular els cotxes de més de deu anys per la probable contaminació que provoquen. I ho "havia negat", perquè resulta que la cinquena tinent d'alcalde, Imma Mayol, "ho havia afirmat". En Narváez va haver d'explicar que "l'antiguitat no pot ser el barem per determinar quins vehicles són més contaminants o menys". Les meves dots de tarotista em fan pensar, després d'interpretar els senyals que donen els dos protagonistes del despatx de l'agència Efe, que som allà on érem.

I és una pena, perquè trobo molt bona la proposta de l'Imma Mayol. Tot i que jo aniria més enllà. Sé que la Mayol és una dona preocupada per la contaminació. Aleshores, per què aturar-nos en la contaminació atmosfèrica? Per què no prohibir la circulació de vehicles que contaminin sonorament?

I no em refereixo només als ciclomotors que condueixen els individus que en algun moment han fet seva la frase: " Me limao el tubarro pa meté traca " (He practicat el túning al meu tub d'escapament per tal d'emetre un soroll més atraient per a les fembres). Em refereixo sobretot als cotxes que circulen amb les finestres obertes mentre de l'aparell reproductor (del de música del cotxe) en surt una melodia que es podria qualificar de reggaeton mix a un volum tan dolorós com insostenible.

Serà fàcil per al consistori identificar els vehicles contaminants. A dins hi van sempre més de quatre individus (amb gorres de beisbol amb la visera al clatell) que entens que fa dues hores escasses que s'acaben de reinserir a la societat. Es dirigeixen a abeurar i reproduir-se a Agua de Luna o Samba Caramba.

stats