TOVALLONS NEGRES

Com diria Trabal: «'Quo vadis', Sánchez?»

Vol guanyar les eleccions? Per fer què exactament?

Fins i tot Amnistia Internacional troba "preocupant" l'augment de ferits per les protestes a Catalunya. Però això sí que deixa dormir Pedro Sánchez, perquè si no hauria visitat els manifestants ferits (els que no estan a la presó) i no només els policies. Hauria patit una mica d’insomni pels ulls que han perdut. Direu, alguns, que els dirigents no van a visitar els ferits que provoca la policia, que té “el monopoli de la violència”. Doncs mira, un fatxa com Manuel Fraga va anar a visitar els ferits (els ferits!) de la massacre de Vitòria. Per si els joves no ho teniu al cap (va ser l’any 76) la cosa va anar així: la policia va desallotjar una assemblea de treballadors, que feien vaga, en una església. En va matar cinc a trets i en va ferir (de bala) cent cinquanta. Això és la cançó  Campanades a morts, de Llach. En Fraga, que era a Alemanya, hi va anar amb en Rodolfo Martín Villa, però els familiars no els van deixar passar i els van preguntar si és que “els anaven a rematar”.

En totes aquestes jornades de protesta, no només a Catalunya, on són intensíssimes, sinó al País Basc, a Jaén, a Astúries o Madrid ha passat el mateix. A Madrid la policia ha ferit, molt greument, una noia. Em dol dir que no hauria sigut el mateix si hagués estat catalana o basca. Que sigui madrilenya, d’alguna manera, ho canvia tot. Que Pedro Sánchez no s’interessi per ella potser li pot costar car.

Volen guanyar les eleccions? Per fer què? Per fer què exactament? Si és per la llibertat, que comencin ara. Si és per fer com els fatxes, millor els fatxes. Ha arribat un moment en què els polítics que visitin aquestes terres de missió només hi ha un lloc on no seran escridassats: les comissaries.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF