27/02/2012

Ella no venia mai

2 min

Vaig tenir una productora televisiva juntament amb diversos socis. N'hi havia un que no venia mai als rodatges, perquè eren molt d'hora. Però cobrava cada mes com nosaltres i, de tant en tant, feia servir la targeta de l'empresa per anar de copes. Si ara resultés que ens investiguen per frau, els càmeres dirien que, efectivament, aquest soci no venia mai per l'empresa. ¿Se salvaria de declarar davant del jutge?

La infanta Cristina no ha declarat, tot i que és sòcia d'Urdangarin en una de les empreses investigades. Ell i els treballadors l'exculpen. Diuen que no hi anava mai, per la seu social, excepte algun dia que va anar a buscar el seu marit (i soci) juntament amb els fills (i socis) a l'hora de plegar. No dubto que n'estigués al marge. Però al vespre, en la intimitat del palauet, no li preguntava mai al seu espòs: "Cari, com t'ha anat la feina?"

Ho han aconseguit i els hem de felicitar. Ni una sola de les pancartes dels manifestants davant dels jutjats de Palma es referien a la infanta. Aquelles noies voluntarioses disfressades de Justícia, amb unes balances manufacturades a la mà, en el fons van fer el que s'esperava d'elles: aconseguir el tomb. Aconseguir que hom digui: "Pobre noi, el van utilitzar..." Dissabte ja hi havia qui estava commogut amb l'enteresa i dignitat del reu, que, aquest cop sí, va parlar amb els mitjans i va explicar que havia actuat "amb total transparència". Com si actuar amb transparència fos més meritori, a l'hora de defraudar presumptament.

Saben què em passa? Que no puc creure que en Jaume Matas, la Rita Barberá i sobretot els directius del Vila-real fossin tan estúpids de no veure que els diners que li pagaven al duc eren per a no res. ¿La monarquia truca a la porta? Doncs a pagar l'impost revolucionari. O, si prefereixen un terme més reial i clàssic: el tribut.

stats