15/02/2011

Col·legiales

1 min

Aquest cap de setmana he pogut llegir, en un suplement dominical, un altre reportatge sobre la conveniència o no de tornar a implantar l'uniforme a les escoles públiques. La foto era prou eloqüent: s'hi veia un grup de nenes uniformades amb la camisa blanca, la faldilleta de quadres per sobre del genoll i els mitjons blancs. Al món del porno, quan es vol representar el personatge de la col·legiala, les professionals, amb dues cuetes i caramel de pal a la boca, adopten aquesta indumentària sense ni un sol canvi. Els ho dèiem fa uns dies. Quan la consellera diu que volen tornar a implantar l'uniforme a les escoles, hauríem de saber quin uniforme vol dir. Seria un uniforme unisex (per exemple una camisa i uns pantalons texans) o bé seria l'uniforme dels nens de Sant Ildefons? Ens ho haurien d'explicar.

Perquè si a partir del curs que ve les nenes que van a l'escola pública, com la meva, han d'anar amb faldilles curtes i mitjons, aleshores el Govern no podrà exigir als mestres que al pati de les escoles hi hagi allò que en diuen "igualtat".

Recordin que, no fa gaire, al Congrés, la Comisión de Igualdad va aprovar una proposta (esmenada per CiU) per tal d'elaborar "protocols de jocs no sexistes als patis de les escoles". Em commou l'idea, perquè pretenen "eliminar estereotips que mantinguin els rols masclistes", etcètera. Vol dir que les nenes, un dia, hauran de jugar a futbol. Però amb faldilleta i mitjons?

stats