TOVALLONS NEGRES

El Borbó sempre truca dues vegades

EMPAR MOLINER
EMPAR MOLINER Escriptora

Martí Anglada ha explicat, en una entrevista a la televisió francesa, el que ja havia explicat el president del comitè d’empresa de la Seat, Matías Carnero: el rei d’Espanya, Felip VI, va trucar “personalment” a la firma Volkswagen perquè s’endugués l’empresa de Barcelona cap a Madrid.

Si moltes persones fins ara no vèiem gaire utilitat a aquesta mena de figures de sang blava, vet aquí que ara hem canviat d’opinió. El rei serveix per “demanar” a les empreses que marxin de Catalunya. La reina no serveix per a tantes coses, esclar, perquè ja sabeu que a l’empresa familiar qui remena les cireres (a l’Armanyac) sempre és l’home. Les dones, a la casa reial, serveixen per procrear i portar rams de flors.

Però el rei no deu pas tenir tanta iniciativa per dir: “Calla, que trucaré a la Volkswagen, vejam si espanto una mica aquests catalufos indepes ”. L’hi deuen haver ordenat. I, per tant, la trucada fa que el rei deixi de ser el monarca de tots els súbdits per convertir-se en un home de negocis del PP. Si en Carnero no hagués aixecat la llebre (a la Royal), no en sabríem res. Podem suposar, doncs, que n’ha fet d’altres. Un patriota no s’atura a la Seat, quan el que està en joc és perdre una part del solar. Jo trobo, doncs, que ja posats a no ser neutral, posats a no haver condemnat les hòsties santes que ens va fotre l’1 d’octubre una policia vinguda d’altres terres (que ens considerava enemics a aixafar com un biquini a la planxa), val la pena que es deixi anar del tot. Jo si fos ell aniria diumenge a la mani aquesta que convoca Societat Civil Catalana per demanar que ens apliquin, a tots, l’article aquest que els posa tan calents i que fa carpaccio de les nostres institucions. Això sí, que no hi vagi en un Seat. Que hi vagi en Rolls, com sempre.

EDICIÓ PAPER 09/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF