24/09/2012

'Basta de dispersión autonómica'

2 min

Ala portada del diari El País de dissabte hi havia aquest titular: " Wert pone freno a la dispersión autonómica ". Ja era hora, home. Aprofitant l'excusa dels mals resultats acadèmics, el ministre d'Educació del Regne d'Espanya ha decretat que els continguts vindran, encara més, dictats per Madrid. I com que els mestres són díscols per naturalesa, els exàmens de revàlida també els enviaran des de Madrid, per si de cas. Jo, si fos en Wert, enviaria cascos blaus d'aquests que tenen desplegats en zones en conflicte per garantir que compleixen. Perquè, per exemple, la consellera d'Educació, Irene Rigau, ja s'ha queixat de la mesura necessària. Ha dit que si bé tots els nens haurien de tenir les mateixes competències, per exemple, a l'hora d'estudiar història "pots imposar els reis catòlics o pots deixar que els referents siguin els propis".

El govern del Regne deu considerar, com consideren els periodistes i tertulians de diaris i programes afins al PP, que si es va produir la manifestació multitudinària de l'Onze de Setembre és perquè tots estem "adoctrinats". Aquesta paraula, com l'expressió "massa inculta i amoltonada", va fer-la servir més d'un. ¿I on s'adoctrina? ¿On es creen els nacionalistes erronis (els no espanyols )? A les escoles, que no ensenyen prou els reis catòlics.

El sentiment patriòtic que ens movia l'Onze de Setembre és una anomalia. Si no ens haguessin "adoctrinat" voldríem ser espanyols. La idea és la mateixa que durant el franquisme va desenvolupar el psiquiatre Vallejo Nájera. Ell considerava que hi havia un " gen rojo " que feia que els republicans fossin com eren, en lloc de ser normals. I és per això que va ordenar fer el que s'ha de fer en aquests casos. Prendre els fills a les mares republicanes per educar-los en una institució de l'Estat. D'aquesta manera no es propagava més la malaltia.

stats