TOVALLONS NEGRES
Misc 20/03/2013

Autors que van bé d'entrevistar

i
Empar Moliner
2 min

És tradicional que, pels volts de Sant Jordi, una munió d'humans que comparteixen la característica de ser coneguts per algun sector del públic treguin un llibre. Fins no fa gaire, aquests humans escrivien els llibres (o els firmaven) amb la noble pretensió de vendre'ls molt. Així, doncs, a la taula de novetats de la llibreria de Sant Kevin de Vallfosca hi podíem trobar bestsellers com 50 receptes amb bolets al·lucinògens del Berguedà , de l'àvia Pepa, o Cuina pràctica per a bisexuals , de l'activista Pere Colet. I estava bé que aquests volums convisquessin amb, per exemple, el poemari Verema de Coca-cola , de l'exconseller Miquel Pérez-Mosca, perquè, com que es venien, ajudaven els llibreters a fer caixa. Ara la cosa ha canviat. Ara els autors d'aquests llibres ja no els fan per vendre'ls. Els fan perquè els entrevistin.

Ahir va sortir per la tele la puericultora que ha pujat a l'Himàlaia per explicar la seva experiència (que plasma al llibre Xerpes i xumets , d'editorial El Còdol). I a la ràdio hi havia el pare Joaquim, broker de la borsa i monjo franciscà, autor de L'Íbex de Nostre Senyor , d'Editorial Barjaula. I com que els humans que porten un autor entrevistable a dins solen col·laborar en magazins en què hi ha altres humans com ells, de vegades s'esdevé que uneixen els seus talents portentosos per fer llibres a quatre mans. És el cas de Receptes biològiques i mecànica per a Land Rovers (autoeditat), del periodista esportiu Paco Coll i la cuinera Lola Muñoz.

Els llibres d'aquests autors no es vendran, però els seus autors ompliran hores i hores de programes. Perquè és clar que si algú vol saber com pujar a l'Himàlaia en dos mesos, com preparar una ultramarató, com cuidar-se el cutis o com arreglar Land Rovers i fer-se vegetarià a la vegada el que farà és buscar-ho a internet.

stats