07/02/2013

Ada Colau al Congrés

2 min

Ada Colau, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, va intervenir al Congrés dels Diputats del Regne d'Espanya. En general, la premsa ha informat de com va ser amonestada per dir paraules "insultants" cap als membres de la cambra. "Dir que la legislació espanyola és estupenda quan hi ha persones que s'estan traient la vida per una llei injusta és absolutament criminal", va dir. I també va dir que "les entitats financeres són les que han causat el problema i han arruïnat l'economia i, malgrat tot, se'ls segueix tractant d'experts". Li dono la raó. Dir que la legislació espanyola "és estupenda" resulta cínic i és violent. I tractar d'experts els directius dels bancs rescatats també.

L'Ada Colau intenta que els diputats comprenguin que, ara, molts ciutadans no poden complir el que van firmar, perquè per damunt seu n'hi ha que tampoc no compleixen amb el que van firmar. Els que encara tenen feina han vist com els rebaixaven el sou. Quan van firmar la hipoteca no hi havia cap clàusula que digués: "Si un dia el teu amo et rebaixa el sou un trenta per cent, també et rebaixarem l'Euríbor". Hi ha qui comptava amb la paga doble que ja no té per pagar l'assegurança de la casa, per exemple. Si el govern treu la paga doble d'alguns treballadors, ¿no seria just que els treballadors poguessin rebaixar el preu de la casa que paguen?

Entenc molt bé que tots nosaltres vam firmar un contracte que ens comprometia a tornar el préstec del lloc on cuinem i dormim i procreem. Però des del moment que el govern del regne rescata els bancs amb la nostra pasta, les normes han quedat invalidades. Això és com si a mitja cursa d'El Corte Inglés n'hi ha una que treu un patinet i hi puja. No pot pretendre que els altres continuem suant la cansalada com si res mentre ens avança per la dreta.

stats